De Shiatsu Behandeling
Shiatsu Gouda

Over Shiatsu

Shiatsu is een manuele therapie, oorspronkelijk afkomstig uit Japan, die haar inspiratie vindt in de lange en rijke Oosterse geneeskunde. Iokai Shiatsu is een Oosterse geneeswijze. Letterlijk betekent Shiatsu vingerdruk (Shi = vinger; atsu =druk). Overigens gebruikt een Shiatsu therapeut niet alllen zijn vingers, maar ook de gehele hand, elleboog. knie of voet om druk uit te oefenen. Gerichte druk en bewuste aanraking stimuleren de in jouw aanwezige levensenergie (Ki) om weer ongehinderd te gaan stromen. Het zelfhelend vermogen van jouw lichaam wordt daarbij geactiveerd. Het helpt jouw lichaam en geest om de balans terug te vinden en in harmonie samen te werken. Shiatsu brengt je terug naar jezelf, jouw basis en jouw natuur. Shiatsu is een holistisch therapie, hetgeen betekent dat ik naar het geheel kijk, omdat body en mind 1 zijn.

De behandeling

Een Shiatsu behandeling vindt plaats op de grond op een futon, Japanse matras. Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven, daarom is het prettig als u als ontvanger ruimvallende (liefst katoenen) kleding draagt met lange mouwen en lange broekspijpen. Bijvoorkeur draagt u geen sieraden, eventueel kunt u deze ook afdoen in de praktijk. Het is verstandig om voor de behandeling niet te veel te eten en u zelf na de  behandeling wat rust te gunnen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Shiatsu is geen passieve behandelvorm. Ik kan u als behandelaar niet genezen. Door de Shiatsu behandeling wordt het lichaam weer geactiveerd en Shiatsu helpt om stagnaties van Ki op te heven.

Als onderdeel van het behandeltraject kan ik eventueel aanvullende oefeningen meegeven, die u zelf thuis kunt uitvoeren en eventueel advies op het gebied van voeding en leefstijl.

De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de klachten en hoe lang de klachten al aanwezig zijn. De eerste periode kan het nuttig zijn om elke week een behandeling te ontvangen. En daarna de frequentie naar om de week of 1x per maand. Uiteraard gebeurd dat in overleg met u. Tijdens de eerste intake en behandeling bespreek ik dat met u.

Shiatsu is er voor iedereen, van jong tot oud, van puur fysieke klachten tot meer energetische of mentale klachten. Shiatsu is effectief bij tal van klachten, waaronder vermoeidheid, burn-out, RSI, nek-, schouder- en rugklachten, spanning en depressie, slaapproblemen, hoofdpijn, problemen rondom de menstruatie, huidirritaties, problemen met de spijsvertering en ademhaling

Shiatsu en zwangerschap kan heel goed samen gaan. Er wordt wel geadviseerd om in de eerste drie maanden van de zwangerschap geen Shiatsu te ontvangen, omdat sommige punten op het lichaam een afdrijvend effect hebben en de vrucht heeft zich nog niet solide ingenesteld, ook al is de kans zeer klein, dat Shiatsu daar effect op heeft. Want de afdrijvende punten moeten wel langdurig gestimuleerd worden. Shiatsu kan ondersteuning bieden voor-, en tijdens de zwangerschap en na de bevalling

U hoeft niets te mankeren om baat te hebben bij Shiatsu. Een behandeling versterkt uw conditie, vergroot uw vitaliteit en ontspant. Regelmatig een Shiatsu behandeling nemen, is een uitstekende manier van preventie.

Contact gegevens Ki Touch Shiatsu:

Hans Bakker

Mobiel: 06-39 51 99 09

mailto:KiTouchShiatsu@gmail.com

Fokkerstraat 11 te Reeuwijk